Bosqueazul House / ALH Taller de Arquitectura

© Mateo Soto© Mateo Soto© Mateo Soto© Mateo Soto+ 21

© Mateo Soto
© Mateo Soto

Text description provided by the architects. The main objective for the development of this house for its 4 members was to find the continuous relationship of the spaces with the exterior, making the forest surrounding the project the main actor and attraction. Therefore, there are openings in the volumes accompanied by stained glass windows from floor to ceiling, allowing connection and imitation with nature.

© Mateo Soto
© Mateo Soto

The materials presented there, such as twice-fired artisanal brick, splint concrete, raw steel and wood, seem in their timelessness to age in harmony with the environment, maintaining its natural characteristics and allowing thus not colliding with the location but rather merging with it.

© Mateo Soto
© Mateo Soto
© Mateo Soto
© Mateo Soto

The materials are not just part of the exterior but rather immersive on the interior.

© Mateo Soto
© Mateo Soto
© Mateo Soto
© Mateo Soto

This parameter is highlighted on the ceiling of the common area, which we seek to highlight, where the artisan brick transforms from a facade material into Catalan vaults that cover the space, making its connection with the outside clearer, creating a warm and comfortable atmosphere. space.

© Mateo Soto
© Mateo Soto
Plan
Plan
Division 1
Division 1
© Mateo Soto
© Mateo Soto
© Mateo Soto
© Mateo Soto

The spaces are governed by external visuals, connecting the common area to the living space and the bedrooms by corridors interrupted by the garden, which are part of the interior.

© Mateo Soto
© Mateo Soto
© Mateo Soto
© Mateo Soto

Natural and artificial lighting are key players together, ensuring natural light entering during the day in all spaces and an accentuated materiality of the project precisely at night.

© Mateo Soto
© Mateo Soto